Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το εκκλησάκι ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στο Άνω Γαρέφι Πέλλας

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου ανηγέρθει το έτος 1943 στον προαύλιο χώρο του σημερινού Δημοτικού Σχολείου στο Άνω Γαρέφι από γηγενείς Μακεδόνες κατοίκους του χωριού Γαρέφι  (Γκιώσης Γεώργιος του Χρήστου & Μπίνος Δημήτριος του Αναστασίου).
Η απόφαση για την ανέγερση πάρθηκε ύστερα από ένα θεόπνευστο όραμα του αειμνήστου Μιλτιάδη Προκοπίου, υιού του Μακεδονομάχου Ιερέα Παπαχρήστου Μιλτιάδη, γεγονός που φανερώνει την ακατάλυτη σχέση και τους ιερούς δεσμούς των εντόπιων Γαρεφιωτών κατοίκων με την ελληνορθόδοξη πίστη και τον Χριστιανισμό! 
Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γεροντότερων θρησκευόμενων κατοίκων που επιβεβαιώνουν το όραμα, κάποιες νύχτες ακούγονταν καλπασμοί αλόγου, στο σημείο όπου το όραμα υποδείκνυε την ανέγερση του εκκλησακίου, που τους συνέδεαν με τον Άγιο Γεώργιο! 
Εντέλει το όραμα αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την ανέγερση του εκκλησακίου του Αγίου Γεωργίου και την ημέρα του εορτασμού του, πλήθος επισκεπτών συρρέουν από τα γύρω χωριά για να προσκυνήσουν την Εικόνα. Πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία και μοιράζεται ''Κουρμπάνι'' (έθιμο, που περιλαμβάνει σφάξιμο ζώου).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου