Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

1η Ορεινή πεζοπορία - Κατασκήνωση στο δάσος Γαρεφείου (Ν. Πέλλας)

Οι συντελεστές και ομάδα φίλων της ΣΕΛΙΔΑΣ στο facebook ''Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας'' διοργανώνουν, με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ορεινή πεζοπορία και διανυκτέρευση σε σκηνές στο βουνό του Γαρεφείου και τον περιβάλλοντα χώρο του εκκλησακίου. 
Μια διαδρομή υψηλής αισθητικής, που εκτός από την υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Καρατζόβας (Αλμωπίας) διακρίνεται για τη ποικιλία του τοπίου που διασχίζει και το πλήρες ορειβατικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. 
Η κατασκήνωση στα 700 μ. υψόμετρο, το όμορφο δάσος με πηγές και ρέματα, οι υψηλές ράχες, αλλού ομαλές κι αλλού απόκρημνες, εύκολα αναρριχητικά περάσματα, υψηλές κορφές, οι διάσπαρτες στάνες των ντόπιων βοσκών και οι βρύσες, εξασφαλίζουν στο φυσιολάτρη-ορειβάτη μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία βουνού, ακριβώς στην καρδιά της μαγευτικής ορεινής φύσης της Αλμωπίας.
Ο χώρος όπου θα διανυκτερεύσουμε και κατασκηνώσουμε, ορίστηκε η περιοχή (κοπρίβατα) που περιβάλλει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής όπου την επομένη της ανάβασης και ημέρα Παρασκευή (17 Απριλίου), τιμάται και εορτάζεται από τους κατοίκους του χωριού μας η Ζωοδόχος Πηγή! (Θεία Λειτουργία, χορευτικές εκδηλώσεις).
Η πορεία ξεκινά από το όμορφο και παραδοσιακό Άνω Γαρέφι και καταλήγει, μετά από δυο ώρες περίπου πεζοπορίας (μαζί με τις στάσεις), στον προορισμό και κατασκηνωτικό μας χώρο.

Ατομικός εξοπλισμός: ένας ζεστός υπνόσακος, παπούτσια ορειβασίας-πεζοπορίας, ελαφριά ρούχα για την πεζοπορία και ζεστά για το βράδυ, ένα παγούρι για νερό, και σακίδιο πλάτης.

Υποστήριξη: Ένα βοηθητικό όχημα για την μεταφορά των αποσκευών, των υλικών κατασκήνωσης και των προμηθειών (τρόφιμα και νερό)

Βαθμός δυσκολίας: ανάβαση εύκολης έως μέτριας δυσκολίας για τους αρχάριους.

Αναχώρηση Πέμπτη 16 Απριλίου 09:00 το πρωί.
Ελάτε να γιορτάσουμε την Ζωοδόχο Πηγή, να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ: https://www.facebook.com/events/781972111922551/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου