Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Καψάλης Μπάμπης (Ρουμλούκι): ΟΧΙ στην πολιτιστική γενοκτονία των ντόπιων Μακεδόνων!


Ο Μπάμπης Καψάλης, χοροδιδάσκαλος του Π.Σ. Προστασίας & Ανάδειξης Μακεδονικής Κληρονομιάς από το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ, γνωστοποιεί σε δύο λίστες, μερικά από τα τραγούδια και τους χορούς από Βουλγαρία και Σκόπια που εισάγονται ΣΚΟΠΙΜΑ στη Μακεδονική Παράδοση, αντικαθιστώντας τα ΑΛΗΘΙΝΑ Μακεδονικά, σε εκδηλώσεις, χορούς και πανηγύρια που διοργανώνονται από πολιτιστικούς συλλόγους Μακεδόνων ή και άλλα επίσημα σωματεία.


                                                                                                                                                Διαβάστε παρακάτω την δημόσια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό (fb):
                                                                                                                                                                       Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας !!!!!! Μακεδονία Ελλήνων Γη !!!!!!!! Ο χορός και η παράδοση του καθε τόπου είναι σεβαστή ,, η Παράδοση και ο χορός ενώνει τους λαούς και τους Ανθρώπους .. Η μουσική δεν έχει σύνορα .. έχει όμως γενέτειρα και τόπο προέλευσης ....Στο σπίτι μας και στο μπαλκονι μας χορεύουμε οτι θέλουμε ... οταν αφορα ομως πολιτιστική εκδήλωση του τόπου με παραδοσιακή φορεσιά απαιτείται σεβασμος !!!!!!!!!!Χοροί, τραγούδια και μοιρολόγια στο τοπικό γλωσσικό ιδίωμα (εντόπικα) πρέπει να χορεύονται και να τραγουδιούνται! Τα ΑΛΗΘΙΝΑ Μακεδονικά όμως, αυτά των παππούδων και των γιαγιάδων μας και ΟΧΙ αυτά που έχουν παρεισφρήσει από τις γειτονικές χώρες. Αν ρωτήσεις τους γεροντότερους, έναν γέροντα ή μια γιαγιά σε ορισμένα χωριά της Μακεδονίας όπου ομιλείται το γλωσσικό ιδίωμα και που παίζονται αυτά τα τραγούδια (''Μιλιονέρτσε'', ''Άκο ούμραμ ιλ ζαγκίναμ'', ''Ουμπάβα Καλίνα'', ''Κάτε Κατερίνο'' κ.α.) ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ  γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εντόπια Μακεδονικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα τοπικά και παραδοσιακά!


Κρατάμε τη Μνήμη και συνεχίζουμε την Παράδοση των προγόνων μας προβάλλοντας τα παραδοσιακά ακούσματα του τόπου μας και ΟΧΙ τα νεόφερτα-ξενόφερτα και προπαγανδιστικά.


ΜΠΡΑΒΟ Μπάμπη Καψάλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου